Koncentrat pomidorowy

czarnomorski

100% pomidorów

Certyfikaty naszych produktów

produkt bezglutenowy

Wszystkie nasze produkty posiadają certyfikat żywności bezglutenowej, przez co doskonale nadają się dla osób z nietolerancją białka glutenowego znajdującego się w zbożach (pszenica, żyto, orkisz, kamut i jęczmień). Gluten, zaraz po mleku, zaliczany jest do najczęściej występujących alergenów pokarmowych.

Warzywa wykorzystywane do produkcji naszych produktów dojrzewają w ekologicznie czystych rejonach południa Ukrainy – nad Morzem Czarnym, gdzie temperatura, wilgotność powietrza, nasłonecznienie, są wręcz idealne dla ich rozwoju.

Zbadaliśmy nasz produkt pod kątem występowania w nim likopenu (naturalny barwnik z grupy karotenów, nadający warzywom kolor czerwony). Posiada on właściwości antyoksydacyjne, dzięki którym chroni nasze komórki przed destrukcyjnym działaniem wolnych rodników. Likopen zmniejsza ryzyko zachorowania na raka i choroby serca. Okazuje się, iż likopen najlepiej przyswajany jest w postaci przetworzonej (koncentrat, przecier, ketchup).

Badania laboratoryjne naszego Koncentratu Czarnomorskiego udowodniły, że posiada on jeszcze większą zawartość likopenu niż podają normy – według portalu http://www.food-info.net/pl/caro/lycopene.htm wynoszą one 42,2mg/100g produktu. Zawartość w Koncentracie Czarnomorskim to aż 44,2mg/100g!

O samym likopenie warto wiedzieć więcej, a nasz koncentrat koniecznie umieścić w grupie produktów rekomendowanych w zdrowym żywieniu.

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o aktualnościach i ofertach:

NEWSLETTER